RANDOM CLOSET

an amateur blogger | INSPIRIT HOTTEST


Leave a comment

[Random Thought] When You Belong to Nowhere

today i attend a workshop event. actually it’s for the travel blogger community, but i bravely ask and got the invitation ^^

but it’s not about the workshop that i will wrote on this post. i will wrote about it on another one.

 

it was the first time i ever attend a workshop. alone. and not even knowing anyone, or ever really mastered it.

okay, the workshop was discuss about how to be a smart traveler.

and i’m not even a really traveler. or even a blogger.

so, yeah, there i was. in the middle of new people and didn’t know anyone.

but it’s kind of excited to be in the new environment.

i love to travel. okay, i am a newbie in traveling.

and i doesn’t even call all of my trip, traveling. it’s more to holiday.

but i started to fall in love with it and i do want to explore and traveling more.

not just like my past holiday trip, but really really travel.

 

as i was alone, and we had to make a group for a little project there, we started to make a little conversation.

and basic question, where are you coming from. and it refer to blogger or media.

and me, confused how to answer. i am not both of it. lol

 

on that workshop, most of them were a real travel blogger or media.

they’ve been anywhere. Indonesia or another country. real backpacker. and i’m nowhere.

i feel so small. and lost. really really lost.

 

it’s not about anywhere that i’ve been.

it’s about community.

on that workshop, i saw a lot of people who really have passion on traveling.

i saw people who really have something to be part of their life.

something to do, something that they loved.

they really work on it.

 

me? i’m nowhere.

i like to write, but i’m not that diligent and having a great idea to wrote. so i’m not a blogger.

i like technology, but i’m not learn about it that well. so i do not know that much.

i like traveling, but i don’t have that much time and money. so i’m not a traveler.

i like things but i know just little.

and i know that i am totally lost.

 

you know, i think people should just focus on one thing, not just know and learn any basic things.

you may know a lot of basic things, but it’s still the basic.

if you have passion, it’s the key of happiness on your life.

you can meet a lot of people that have the same passion with you and having a great conversation with them.

i’m not saying that basic is not good. it’s still good to have any basic knowledge of anything.

but it will be more than good to having a special one.

 

i wish i can belong to somewhere that i’ll be good at 🙂

happy searching, people! ^^


Leave a comment

[RANDOM] What is Politic?

Saya bukan seorang pengamat politik. Apalagi punya background tentang politik.
I swear.
Lihat saja postingan saya di blog ini.
All about kpop. And some of my random thoughts.

And why I even wrote about this?
Well, let me explain about how important 2014 was for Indonesia. It is an election year.
Setelah 10 tahun dalam pemerintahan SBY, nampaknya Indonesia butuh figur baru.

Sebelumnya, saya sama sekali tidak memiliki ketertarikan apapun dengan dunia politik. Not even now, actually.
Saya hanya menjadi pendengar dan pembaca berita sedikit-sedikit tentang kegilaan yang terjadi di dunia politik Indonesia.

Like what I’ve said before. I don’t have any background about it.
Menurut pandangan saya sebagai masyarakat awam, politik hanyalah serangkaian kegiatan yang seharusnya berhubungan dengan tindakan kemanusiaan, hati nurani dan akal sehat. Tanpa memandang suku dan agama apapun. Merubah sesuatu yang buruk menjadi baik. Merubah sesuatu yang baik menjadi lebih baik.
Tidak mudah untuk menjadi seorang pemimpin. I’ve seen that even in the littlest organization.
And I do appreciate and respect a good leader. A lot.
Tidak akan mudah untuk membuat keputusan win-win solution. Pasti akan ada salah satu pihak yang selalu saja merasa sedikit lebih dirugikan.
Yah namanya saja pemikiran dari berbagai macam kepala, pasti berbeda-beda.

Ketika pemilihan legislatif berlangsung tanggal 9 April 2014, saya bahkan baru mencaritahu mengenai kandidat-kandidat nya sehari sebelumnya. Bahkan di malam hari.
Saya ingat, siang hari nya saya dan teman-teman mendiskusikan “pilih siapa nih?” Dan kami semua clueless lol
Dan ini bukan pertama kalinya saya memilih dalam pemilu loh.
Pemilihan legislatif seperti itu tidak akan pernah efektif. Hasil pemilihan legislatif hanyalah hasil dari popularitas para kandidat nya.

I even have forgotten, who was that I choose. Did s/he win?
Terus mulai mikir *lagi kesambet sih kayanya* masa iya, nanti mau clueless lagi buat pemilu presiden.
Masa iya, mau cuek terus. And always whinning about how bad this country is.
Walaupunnn sebenarnya sudah ada calon yang disebut-sebut untuk dipilih seluruh warga nya, tapi kan balik lagi yah “tak kenal maka tak sayang” lol

Tentang calon yang sudah dijagokan itu, saya sebenarnya tidak tahu banyak tentang dy. Selain menjadi gubernur dan berbagai kegiatan operasional nya yang cihuy, saya belum pernah lihat bagaimana cara dy berbicara ataupun memimpin *biasanya cuma baca artikel doank, ngga pernah nonton tipi lagi hihihi*
Tapi saya kagum sama beliau, mampu memberikan secercah harapan #eaaaa bagi warga nya dan menjadi tokoh fenomenal.

Tapi kemudian saya iseng mencaritahu tentang tokoh lainnya yang mungkinnnn bisa jadi calon juga.
Berawal dari twitter nya @pandji (dan akhirnya baru follow dy juga, entah gimana awalnya kekepoan saya) yang menjadi salah satu relawan si bapak rektor itu.
Pak Anies Baswedan.
Penasaran. Google sana. Google sini. Kepo sana. Kepo sini. Baca profile nya. Baca history nya beliau.
Hmmm….
Another great candidate.
And same as previous candidate, and even worse, I did not know anything about him before.
Reading his news and article here and there, I’m getting more curious with him. Yes people, curiosity do kill the kitten 😉

I feel being slapped with his speech, “jangan jadi orang baik yang diam” more or less like that
Darn! I know I’m a good people. But I also know how passive I am.
Mulai join jadi relawan di @turuntangan (join lewat web doank maksudnya hehehe), dapat newsletter dari mereka dan update-update berita nya.
Memang saya belum berpartisipasi apapun secara langsung (dan tidak langsung), tapi melihat si bapak satu ini, sepertinya calon kandidat sebelumnya bisa mendapatkan saingan yang cukup sepadan.
Semoga Pak Anies bisa menjadi calon untuk pemilu kali ini dan menjadi yang terbaik 🙂

Buat saya, menang atau kalah nya Pak Anies bukan masalah yang utama. Hal penting lainnya adalah partisipasi Pak Anies untuk membuat Indonesia lebih baik dengan atau tanpa kepemimpinan nya sebagai Presiden.

Bagi saya, Indonesia Mengajar dan turuntangan adalah bukan sebagai kegiatan kampanye politik. Kegiatan ini ditujukan untuk membuat Indonesia menjadi lebih baik, apapun caranya. Dengan atau tanpa kemenangan nya, kegiatan ini dapat dikenal lebih baik, mampu menggerakan masyarakat Indonesia dan menjadi kegiatan yabg lebih baik adalah salah satu bentuk kemenangan bagi pendukung Pak Anies dan Pak Anies sendiri.

All of my friends will never thought that I could write and think about this. Even myself are doubt it.
Well you know then, how good and great, Mr Anies Baswedan is. Google him, pals.
I also do not know much about him, and I still read a lot. Maybe you guys can even tell me more about him 🙂